Update – video-ul lansării și discuției poate fi urmărit aici.
Mâine, 25 octombrie, vă așteptăm la lansarea
JURNAL DIN VULTURILOR 50
Povestea unei lupte pentru dreptate locativă
de Nicoleta Vișan & FCDL
Pe 15 septembrie 2014 are loc evacuarea celor aproximativ o sută cincizeci de locatari de la Vulturilor 50 din centrul Bucureștiului. Ca mai toate operațiunile de evacuare cauzate de retrocedări, și aceasta a fost întâmpinată cu rezistență din partea comunității. În aceeași zi, comunitatea hotărăște crearea unei tabere în stradă ca formă de protest în fața injustiției la care a fost supusă. Acea hotărâre colectivă marchează începutul unei lupte ce va schimba peisajul activist bucureștean, contribuind la consolidarea mișcării radicale de justiție locativă.
Jurnal din Vulturilor 50 este povestea acestei lupte spuse de una din protagoniste, Nicoleta Vișan, lidera informală a comunității Vulturilor 50 și membră a Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire.
Vă invităm pe 25 octombrie la Iași pentru lansarea cărții alături de Veda Popovici și Ioana Florea (FCDL)!
Acest volum este realizat de Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire și sprijinit financiar de Fundația Antipode prin bursa Scholar-Activist Project.
http://frontulcomun.ro/
https://antipodeonline.org/201718-recipients/sapa-1718-lancione/
/////
Lansarea va avea loc în cadrul proiectului „Rețeaua Critică”, care își propune să documenteze și să analizeze proiecte de artă contemporană locală, dar și să aducă pe agenda publică subiecte cu relevanță etică și politică din artele contemporane, prin organizarea unor dezbateri în București, Iași, Cluj și Timișoara.
Până la finele anului 2019, platforma online „Rețeaua Critică” va fi alimentată cu texte (cronici, recenzii, eseuri) și cu înregistrările video ale dezbaterilor organizate.
Rețeaua Critică este un proiect al Asociației Quantic, în parteneriat cu Gazeta de Artă Politică, și co-finanțat de AFCN.
Parteneri: h.arta, Macaz – Bar Teatru Coop., Reactor de creație și experiment, tranzit.ro
***
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.